Pause

English Springer Spaniel Virginia

El springer spaniel anglès (en anglès english springer spaniel) és una tradicional raça de gos de caça, utilitzada per aixecar i recuperar preses. És una de les diverses varietats de spaniels. El springer és un gos mitjà. La diferència en aparença entre el field i el bench springer spaniel anglès es deu a l'especialització per part dels criadors i d'entrada es distingirà pels colors, marcacions i quantitat de pèl. El bench springer tindrà una capa fosca simètricament repartida en tot el cos amb orelles llargues i fosques, collaret blanc, potes blanques i molts serrells. El field springer tindrà més blanc, gairebé a punt de ser completament blanc, amb el cap i les orelles fosques i algunes marques de color en el cos de vegades amb taques.

En segon pla, les diferències es notaran en la conformació del cap, llarg de cos i llarg de cua. El field springer té un musell més punxegut amb menys llavi i les orelles són implantades més altes. És més llarg de llom i pel fet que la cua és el major indicador que el gos hagi ensumat un ocell, serà tallada més llarga.

El field springer és el màxim en atletisme i performance. El bench Springer és un superb exemplar de tipicitat, sanitat i simetria. Però tots dos compleixen amb el seu propòsit original: el d'acompanyant del caçador i ambdós combinen la bellesa, la força i la qualitat al màxim.

Els springer spaniels del continent europeu tenen moltes taquetes sense cura al repartiment de taques, són menys angulosos, més alts, compactes i quadrats.

Els avantpassats de El springer spaniel anglès es van originar juntament amb els altres spaniels. Tal com indica el nom "spaniel", aquests gossos van procedir, probablement, d'Espanya. De tota manera va ser a la Gran Bretanya on es van originar els seus avantpassats més recents.

És potser el més antic dels spaniels anglesos i del grup de caça, apareixent en pintures des del segle XVII, a partir del qual han evolucionat els anomenats Land Spaniels (spaniels de terra), excepte els Clumbers. Originalment el seu nom era el de Norfolk Spaniel, ja que provenia del comtat anglès de Norfolk. El seu nom actual prové de la seva tasca "springing", fer saltar i sortir les preses dels caçadors. La veritat és que es va començar a seleccionar com a raça al voltant del 1800. Aleshores, els spaniels es dividien en dos grups: els que pesaven menys d'11, 5 kg rebien el nom de cocker, mentre que els que superaven aquesta xifra es denominaven field spaniels o springers anglesos. El springer spaniel anglès va ser reconegut per l'English Kennel Club el 1902, on es va redactar el primer estàndard de la raça. Per l'American Kennel Club va ser reconegut el 1910. Els entusiastes de competències de camp van fundar el seu club Essfta el 1924 i era comú que un springer que va participar en proves àrdues el dia anterior, participés d'un concurs de conformació (bellesa) l'endemà. Va ser el 1927 que es va establir l'estàndard de la raça amb una revisió el 1932. L'últim campionat de springers aptes per a ambdues competències va ser a principis dels anys 1940. Des de llavors, la raça va ser criada d'acord a la seva específica funció: el field english springer spaniel per competències de camp/obediència, i el bench Springer Spaniel per conformació/bellesa. Avui dia existeixen aquests 2 tipus de springer. La raça és molt antiga i prové d'un origen pur, havent de ser conservada tal com és.

Ben proporcionat i equilibrat, El springer spaniel anglès té la resistència i la intel·ligència per a tota classe d'activitat, com són: proves d'agilitat, caçar o qualsevol altra tasca que el faci partícip de la seva rutina diària.

Share this Post

Related posts

English Springer Spaniel puppies For sale UK

English Springer Spaniel puppies For sale UK

MARCH 04, 2024

On July 28, 2007 the ESSFTA Foundation hosted a webcast featuring Dr. Gary Johnson, Dr. Kristina Narfstrom, and Liz Hansen…

Read More
Free English Springer Spaniel puppies

Free English Springer Spaniel puppies

MARCH 04, 2024

This is a candidate to be copied to Wikimedia Commons . Freely licensed or public domain media are more accessible to other…

Read More